Covid-19 Kapsamında Alınan Tedbirler
Giriş İşlemleri Konusunda Alınan Önlemler;
• Otele giriş sırasında ve konaklama süresince tüm misafirlerin temassız ateş ölçüm cihazı ile ateşi ölçülmektedir.
• Hastalık şüphesi gösteren misafirlere, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın belirtmiş olduğu protokoller uygulanacak olup, ilgili semptomları gösteren misafirler gerekli önlemler alınarak sağlık kuruluşlarına yönlendirilecektir.
• Misafirlere otele giriş sırasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talep etmiş olduğu soruları içeren bir form doldurtulacak, otelde alınan önlemler ve uygulamalarla ilgili yazılı bilgi verilecektir.
• Kayıt işlemleri sırasında, kullanılan kalem, form ve ardından teslim edilen kapı kartları önceden dezenfekte edilmiş halde sunulmaktadır.
• Valizler, otele giriş sırasında gerekli hijyen kuralları çerçevesinde dezenfekte edilecektir. Talep edilmesi halinde oda kapılarının önlerine güvenli bir şekilde teslim edilecektir.
• Otelden çıkış sırasında ise, talep edilmesi halinde valizler oda kapısı önünden alınıp yeniden dezenfekte edilerek misafirlerin araçlarına bırakılacaktır.
Odalarda Alınan Önlemler;
• Tüm misafir odalarının, hijyen standartlarına göre yapılacak temizlik sonrası dezenfekte edilerek, maksimum hijyen ve sanitasyon sağlanacaktır.
• Odalarda bulunan buklet (sabun, şampuan, duş jeli, saç kremi vb.) ürünler tek kullanımlık olup, odada konaklayan misafirler dışında kimse tarafından kullanılmamaktadır.
• Kullanılan oda yeni misafire en az 24 saat sonra verilecektir.
• Odaların günlük temizliği, maske ve tek kullanımlık eldiven kullanan çalışanlar tarafından yapılmaktadır.
Çalışanlar Konusunda Alınan Önlemler;
• Tüm çalışanların sağlık kontrolleri düzenli şekilde yapılmakta olup birlikte yaşadığı kişilerin Covid-19 açısından izlenebilmesi için periyodik şekilde bilgi alınmaktadır.
• Tüm çalışanlar salgın, hijyen ve bağışıklık konusunda özel eğitim almıştır.
• Tüm çalışanların; otel giriş ve çıkışları sırasında ateş ölçümleri yapılmakta ve bu ölçümler raporlanarak, kayıtları tutulmaktadır.
• Tüm çalışanlar; çalışma yerine, misafirlerle ve ortamla temasına uygun, kişisel koruyucu ekipman (maske, cerrahi maske, eldiven, siperlik gibi) kullanmaktadır.
• Tüm personel alanlarında, genel kullanım alanlarında olduğu gibi, sosyal mesafe kuralına uyulmakta, sürekli erişebilecek noktalarda dezenfektanlar bulunmakta, hijyen standartları ve uygulamaları aynı şekilde ve titizlikte yapılmaktadır.
Genel Kullanım Alanlarında Alınan Önlemler;
• Tüm alanların temizliği, yüzeyin niteliğine göre standartlara uygun dezenfeksiyon malzemeleri kullanılarak uygun sıklıkta yapılmaktadır.
• Tesiste; Diversey markalı hijyen ve temizlik ürünleri talimatlara uygun olarak kullanılmaktadır. Diversey tarafından tüm çalışanlara, dijital platformlar ve fiziki
ortamlarda, düzenli aralıklar ile verilen detaylı eğitimlerle, her alan için uygun temizlik maddesi kullanılarak doğru bir temizlik işlemi uygulanmaktadır.
• Restoranlar, toplantı salonu, lobi, resepsiyon alanı ve satış üniteleri, havuz çevresi ve plajda bulunan – şezlong grupları dahil tüm genel kullanım alanları sosyal mesafe planına uygun olarak düzenlenmiş; sosyal mesafeye ilişkin gerekli önlemler alınmış, gerekli işaretlemeler yapılmıştır.
• Tüm genel alanlara ve toplantı salonları girişlerine yeterli sayıda fotoselli dezenfektan aparatları yerleştirilmiştir.
• Kapı kolları, tırabzanlar, asansör düğmeleri, elektrik düğmeleri, POS cihazı, televizyon kumandası, telefon, oda kartı/anahtarı ve odalarda yer alan su ısıtıcıları gibi elle teması yoğun olan yüzeylerin sık sık dezenfektanla temizlikleri yapılarak kayıt altına alınmaktadır.
• Asansörler aynı odada birlikte kalan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Aynı odada kalmayan misafirlerin aynı anda asansör kullanmaması gerekmektedir.
Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinde Alınan Önlemler;
• Restoran girişinde fotoselli dezenfektan aparatları bulunmaktadır.
• Tesiste, gıda üretim ve mutfak alanlarında; hijyen bariyerleri, sterilizasyon cihazları, el ve vücut hijyeni için gerekli alet ve ekipmanlar bulundurulmaktadır.
• Mutfakla ilişkili alanların, mutfakta kullanılan her türlü ekipmanların, tezgâh ve saklama alanlarının temizlik ve hijyeni düzenli olarak sağlanmaktadır.
• Yiyecek ve içecek hizmeti verilen ünitelerde, masalar arası mesafe 1,5 metre, yan yana sandalyeler arası mesafe 60 cm olarak düzenlenmiştir.
• Büfeler cam ile çevrilmiş olup yemek servisi siperlikli maske ve eldiven kullanan çalışanlar tarafından yapılacaktır.
• Masa örtüleri her misafir sonrası değiştirilecek olup, masalarda tek kullanımlık tuz, karabiber ile yüksek ısıda yıkanıp paketlenmiş çatal, bıçak ve kaşık kullanılacaktır.
Termal Havuzlar, SPA ve Sahilde Alınan Önlemler;
• Havuz güvenliği; FTO ve ABTA standartları, Rentokil Simply Safe Programı, ulusal birincil ve ikincil şartlar ve termal havuz yönetmelikleri referans alınarak planlanmıştır
• Havuzlarda kullanılan kimyasal oranı, yasal dezenfeksiyon miktarına uygun olarak kullanılmakta ve havuzlar düzenli olarak, bu oranlarda kimyasallarla dezenfekte edilerek kayıt altına alınmaktadır.
• Havuz başındaki ve plajdaki tüm şezlonglar sosyal mesafe kuralına göre düzenlenmiş olup gün içerisinde düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.
• Havuz ve plaj havluları misafir odalarından sorumlu çalışanlar tarafından odalara konulacaktır.
Yeme/İçme
Plaj
Konum
Genel Tanıtım
Çocuk/Bebek
Diğer Olanaklar
Spa / Wellness
Termal Suyunun Faydalı Olduğu Rahatsızlıklar